DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök úr! Úgy gondolom, a viszonválaszom akkor lesz stílszerű, ha arra utalok, hogy Balsai képviselőtársam - akivel hosszú ideig folytattunk párhuzamosan ügyvédi gyakorlatot - most fogadatlan prókátorként járt el, amikor az én javaslatomat akarta pontosítani. Természetesen az én javaslatom ebben az esetben sem szorul pontosításra, azt megfontoltan terjesztettük elő a független kisgazdapárti, frakcióbeli álláspontnak megfelelően.
Úgy gondoljuk, hogy az ügyvédeknek speciális helyzetük van a bírói kar vonatkozásában is, és ez az elgondolás vezetett minket ahhoz az indítványhoz, hogy azt mondjuk: hagyjuk érintetlenül az első és másodfokot az ügyvédi fegyelmi ügyekben és egy felülvizsgálati eljárásra hagyjuk a bírói utat, ami az alanyi jogot - amiről Balsai képviselőtársam szólt - mindenképpen biztosítaná a felülvizsgálati kérelmet illetően. Gondolván arra, hogy adott esetben lehetnek olyan belső érdek-összeütközések, amelyek nem tennék kívánatossá a másodfokú fegyelmi eljárásban csak ügyvéd tagok részvételét, ezért ehhez képest az eljárás alá vont megítélésétől függően lehetne igénybe venni - már a másodfoknál - a bírói utat is, illetőleg a részbeni bírói út közbejöttét.
Úgy gondolom, ez egy koncepció, ezt lehet helyeselni, lehet ellenezni, de pontosításra ez nem szorul. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem