DR. K. CSONTOS MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

DR. K. CSONTOS MIKLÓS
DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt hiszem, eléggé kielemeztük a pillanatnyi helyzetet. Mindenki egyetért abban, hogy az ügyvédi kart mélyen sértené, mélyen belenyúlna ez a megoldás, amit a törvényjavaslat tervez. Ez pedig megengedhetetlen. Ez - példával élve - olyan, mintha az ügyészség fegyelmi ügyeit a rendőrségre bíznánk, hogy az intézze el. Ez ilyen szempontból megengedhetetlen.
Csak azon lehet gondolkodni, milyen megoldás van. Kérem, most tárgyaljuk a választottbírósági eljárást. Lehet, hogy ez is megoldás volna, mert akkor eleget teszünk annak a kötelezettségnek, hogy bírói utat engedjünk. Kérem, a választottbírósági eljárásban ez egy felülvizsgálat lehetőségét fedi, és ez megoldás volna. Vagy ha a másik bíróságra, tehát a Legfelsőbb Bíróságra gondolunk, akkor annak analógiájára is lehetne, hisz' van már egy ilyen megoldás: a választási bizottság határozatai ellen közvetlenül lehet fordulni a Legfelsőbb Bírósághoz. Ez az út is járható. Bármelyik lehet, de én inkább a választott-bírósági eljárást ajánlom. Nagyon köszönöm a meghallgatást.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem