ELNÖK (dr. Salamon László)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/44. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/44/26. számon kapták kézhez képviselőtársaim.., illetőleg ezt javítom - ez bizonyára elírás -: T/44/2-6-ig terjedő sorszámokon kapták kézhez képviselőtársaim a bizottsági ajánlásokat.
Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságok elnökeit, hogy a bizottságok ajánlását kívánják-e szóban is kiegészíteni. Kérem, hogy aki fel kíván a bizottságok részéről szólalni, szíveskedjék most jelezni. Nem jelzett senki sem felszólalási szándékot.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. §-a (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetű részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy e törvényjavaslat kapcsán írásban előzetesen felszólalási szándékot senki nem jelzett. Most haladunk majd a törvényjavaslat egyes részei tekintetében előre. Ismertetem azt, hogy milyem részekre bontva kerül sor a javaslat megvitatására, és ehhez lehet most szóban felszólalási szándékot jelezni, ezt meg fogom mindig kérdezni.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát ennek megfelelően a 105. § (4) bekezdése értelmében az Országgyűlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk.
Indítványozom az ajánlás 1., 2., 3., 4., 6., 17., 18. és 19. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, amelyek a törvényjavaslat bevezető szövegrészének, 6. §-ának, valamint 3/A számú mellékletének módosítását, illetőleg kiegészítését kezdeményezik. A rendelkezések összekapcsolása miatt az indítványokról történő szavazásnál határoznunk kell arról is, hogy az ajánlás 1. pontjában levő módosító javaslatról, mely a bevezetésre vonatkozik, most nyíljon-e meg a vita. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyűlés az indítványt elfogadta.
(18.10)
Megkérdezem, kíván-e valaki szólni ehhez az ajánlási pont-csomaghoz. Nem jelzett senki sem felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 5. pontjához, amely a törvényjavaslat 6. §-a (6) bekezdése elhagyására irányul. Senki sem jelzett felszólalási szándékot most sem, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 7. pontjához, amely a törvényjavaslat 9. §-a (1) bekezdésének elhagyását javasolja. Nincs jelentkező, tehát a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8. pontjához, amely a törvényjavaslat 9. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolja. Most sem jelzett senki sem felszólalási szándékot. A részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 9. pontjához, amely a törvényjavaslat 9. §-a (3) bekezdésének módosítását javasolja. Most sincs jelentkező, a részletes vitának tehát ezen szakaszát is lezárom.
Tisztelt Képviselőtársaim! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 10. pontjához, ami a törvényjavaslat 9. §-a (4) bekezdésének módosítását javasolja. Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 11. és 13. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, a 16. § (2) bekezdésének b) és e) pontjára, valamint a 20. §-ára vonatkozóan. Kérem, hogy az indítványról kézfelemeléssel határozzon az Országgyűlés! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többséggel az indítványt elfogadta.
Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a két módosító javaslathoz kapcsolódóan. Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 12. pontjához, a 19. § (1) bekezdés a) pontjára vonatkozóan. Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 14. pontjához, amely a törvényjavaslat 21. §-ának elhagyását javasolja. Most sem kért senki sem szót, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 15. és 16. pontja egyaránt a törvényjavaslat vegyes és záró rendelkezéseinek új szakaszokkal történő kiegészítését kezdeményezi. Megkérdezem, kíván-e szólni valaki a két módosító javaslathoz kapcsolódóan. Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát ugyancsak lezárom.
A vita lezárása után utoljára az előterjesztő kap szót. Megkérdezem dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, a napirendi pont előadóját, hogy kíván-e felszólalni, és ha igen, azt most, vagy pedig a határozathozatalt megelőzően kívánja megtenni. (Dr. Békesi László: Elnök úr, a határozathozatal előtt.) A határozathozatalt megelőzően kíván felszólalni.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövő heti ülésünkön fogunk határozni.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem