DR. KIS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr.
Igazán nem szeretnék ilyen késő esti órában interpellációs és azonnali kérdések, valamint egyéb műfajnak megfelelő hozzászólásokra reagálni, mert a Bogárdi úr által előadottakban annyi volt, hogy egy hétre elegendő lenne rá válaszolni. Csak egy-két dologra tennék megjegyzést.
Az utolsó mondata: nem tudja, mit szólnak az érdekképviseletek. Én tudom, mert én vagyok a soros elnöke a földművelésügyi, élelmiszeripari és egyéb ágazatokat tömörítő érdekegyeztető tanácsnak. Hétfőn tárgyaltuk ezt az ügyet. Tudomásul vették a rendelkezésre álló eszközöket, bár megjegyeztük, hogy természetesen azzal tisztában vagyunk, hogy az árualapok fejlesztéséhez, az ágazat bővítéséhez ennél többre lenne szükség.
Egyebekben viszont teljes egyetértés volt abban, hogy ezt az elosztási metodikát, amelyet korábban követtünk és elsősorban politikai és nem szakmai szempontok játszottak szerepet, éppen a jogi szabályozás lehetőségeit kihasználva, akkor talán elegendő lesz ahhoz a célkitűzéshez, amelyet a kormányprogram ez irányban megfogalmaz.
Csak annyit - ezt a Kisgazdapárt is többször kifogásolja és már napirenden is volt interpellációs kérdés formájában -, hogy keletkezhetett az a csodálatos elosztási elv, amely alapján enyhén szólva diszkriminatív pénzosztogatás történhetett úgy, hogy jogszabálysértés nem történt. Nagyon helyes, hogy ezt a Kisgazdapárt napirenden tartja, mi is napirenden tartjuk, vizsgálni fogjuk, egyben ígéretet teszünk arra, hogy e költségvetés alapján ilyen jellegű problémák nem merülhetnek fel, kiváltképp hogy a 6745 igénylő 149 millió forintos, míg 18 igénylő 159 millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült. Természetesen az adott jogszabályoknak mindenben megfelelve, mert ezek úgy voltak kreálva, illetve antikreálva, hogy mindenféle elképzelésnek - az adott pozíciót is figyelembe véve - megfeleljenek. Ez érthető okok miatt éveken keresztül folytatódott is, kiváltképp így költségvetés táján, amikor erőltetett menetben kellett egymásnak különböző kedvezményeket és engedményeket tenni - de ez már a múlt.
A kérdés, ami konkrétan hozzám szólt és meg is nevezett... Tudom, hogy két percre lenne lehetőségem...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem