BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (FKGP): Köszönöm. Remélem, beleférek két percbe. Nagyon sajnálom, hogy államtitkár úr számháborúnak nevez valamit, ami nem számháború, hanem egyszerűen "igaz és nem igaz" kérdés. Nem tudom, ki találta ki ezt a rossz szót, hogy számháború. Itt arról van szó, hogy amit önök kiadtak, mint költségvetés számait, egyszerűen össze kell adni, és akkor az a szám jön ki, amit én mondtam. Egyszerű összeadás és semmi más.
Valóban nem jelöltem meg forrást, de könyörgöm, itt a mezőgazdaság szétveréséről nem én szoktam volt szónokolni az elmúlt esztendőkben, hanem önök. (Közbeszólás: Persze! Volt, aki csinálta!) Önök szónokoltak erről folyamatosan, és most - ezt a mezőgazdaságban érdekelteknek mondom - ezzel a költségvetéssel úgy a mezőgazdaság intézményrendszerét, mint nagyrészt a termelést is tényleg szét fogják verni.
Nagyon jól tudom azt, hogy nincs összefüggés a támogatás és az intézményrendszer között. Nem tudom, ezt a mondatot miért kellett belefűzni, külön is kezeltem. Én csak azt mondtam, hogy az intézményrendszer is tönkremegy, és az a fölvetés, miszerint átmegy vállalkozási szférába, nagyon jól tudjuk, hogy a vállalkozási szférában ennek a költségei növekedni fognak. Természetes, de mind a termelőre csapódik vissza. Ezt akartam jelezni. Meg tudja-e fizetni a termelő vagy pedig egérutat, kiutat keres valahol, és elindul egy kontrollálatlan folyamat, aminek a rendbehozatala még több energiát és időt jelent.
Nagyon örülnék annak, ha a kormánynak valóban az lenne a szándéka, hogy az embereket segítse és kevesebb utánjárással intézhessék a dolgaikat, de a falugazdász-hálózat szétverése nem ezt mutatja, és nekem ez egészen mást juttat eszembe, mintsem a segítést. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem