SÁNDORFFY OTTÓ

Teljes szövegű keresés

SÁNDORFFY OTTÓ
SÁNDORFFY OTTÓ (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A társasági adóról szóló törvényhez már az általános vitában felszólaltam. A törvény mielőbbi elfogadását javasoltam, és valószínű, csak a jegyzőkönyv számára mondtam, hogy egy adókódexre lenne szükségünk. Egy olyan adókódexre, amely egyszerű, világos, a kezdő és a már működő vállalatok számára egyaránt kezelhető. Ezt a kódexet több évre kellene készíteni, úgy, hogy ne lehessen állandóan módosítani, mert a gazdaságban a kiszámíthatóság nagyon fontos. Hangsúlyozni szeretném, hogy nem a mértékek bebetonozását szeretném, hanem az adózási rendszer elveinek kivitelezési módját kívánom stabilizálni.
Hogy ez mennyire életszerű, annak igazolására el kívánom mondani, hogy csütörtökön megkeresett a fehér házban egy külföldi ismerősöm, és azt kérdezte, hogy mitévő legyen: egy beruházást most indít, de hallotta, hogy nálunk a társasági adót most ismét módosították. Természetesen megnyugtattam, hogy jó irányba mozdult a törvény. Örömmel vette az információt, és megkérdezte, mi a biztosíték arra, hogy a jövőben is jó irányba fog elmozdulni a törvény.
Itt köszön vissza az az általam tett javaslat, hogy a stabilitás a legfontosabb, és szükség lenne erre a kódexre.
Visszaköszönt a társasági gépkocsi túlszabályozott ügye is, mivel ezt is megbeszéltük. Amennyiben egy adózott pénzből vásárolt gépkocsi bárki tulajdona lenne, diszkriminatív volna az újraadóztatása: ez burkolt vagyonadóztatást jelent. Ha pedig nem adózott pénzből vették, akkor nem a pénzügyminiszter úr hatáskörébe tartozik, hanem a belügyminiszter úr hatáskörébe. Valószínű, ezek azok az üveggyöngyök, amik egy kicsit nagyobbak, és így lett belőlük 600-as Merci...
Csupán a mindennapi életből hozott példával kívántam illusztrálni az átfogó jelleg és nagyvonalú stabilitás fontosságát, aminek a törvényben meg kellene lennie. Javaslom, hogy a pénzügyi kormányzat a költségvetés után ezt az átfogó adókódexet készítse el. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem