RUSZNÁK MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Igen Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm a válaszát.
Részben, illetve két részben és halványan tudom a válaszát elfogadni. (Derültség.) Hogy miért ilyen halvány a megfogalmazásom, úgy érzem, az autópálya ügyében felvázoltam azt a nehézséget, ami az állami költségvetéssel és ezzel összefüggésben van. Az ország nehéz helyzetben van, ezért nem is ilyen irányú lett volna a kérdésem, mert tudtam, hogy az autópálya építése nem egyszerű dolog. Egy kilométer autópálya 350-500 millió forint körül van, ha jók a számok, amelyeket valahonnan vettem.
Nagyon örülök, hogy már az elmúlt interpellációk során és válaszában is a bólogatás intézménye bejött a parlamentbe. Azt kérem miniszter úrtól - amint említette a válaszában -, hogy ha tíz ilyen kapaszkodósávot elhelyeznének Gyöngyös - Miskolc 100 kilométeres szakaszán, akkor a lassú járművek be tudnának sorolni. Ennek az összege 1 kilométer autópálya esetén 350 millió forint, 10 kilométer esetén 3 és fél milliárd, akkor ez kapaszkodósávban - azt hiszem - másfél-két milliárdból megoldható lenne és a lassú járművek így leszorulnának az út szélére és megoldható lenne ilyen formában az autópálya Gyöngyös - Miskolc közötti szakasza. Ha erre ígéretet kapok miniszter úrtól, akkor a válaszát így el tudom fogadni. Azt hiszem, nincs joga beszélni miniszter úrnak, de ha bólogat... (Derültség. - Dr. Lotz Károly igent int.) Köszönöm a bólogatását és ha ez az 5-6 gyorsítósáv beépül a Gyöngyös - Miskolc közötti szakaszon, azt hiszem, nagy mértékben enyhítheti az ott közlekedők gondját. Köszönöm szépen, és így elfogadom a választ. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem