KÓSA LAJOS

Teljes szövegű keresés

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Január közeledtével egyre több választópolgár keresett meg azzal az egyszerű kérdéssel, hogy ugyan mondjam már meg, vagy legalább valami tájékoztatást adjak arról, mire számítsanak, mennyi lesz a lakossági energiahordozók - a gáz, villany - ára.
Tekintettel arra, hogy erről csak bizonyos sajtóértesülések vannak, azt ígértem, hogy meg fogom kérdezni a miniszter urat, tekintettel arra, ha valaki tud tájékoztatást adni erről a kérdésről, akkor az nyilván ő, és helyes az, hogyha nem egy ellenzéki képviselő bizonytalan értesüléseire támaszkodva tervezik az állampolgárok a jövőbeni kiadásaikat, hanem autentikus forrásból, a miniszter úr adta válasz alapján tudják megtervezni a jövő évi kiadásaikat.
Annál is inkább ezt a megoldást választottam, mert az is világos: a gazdálkodók jövő évi tevékenységüket kell hogy valamilyen formában tervezzék. Annak egy sarkalatos költségtényezője, hogy mennyi lesz a gáz meg a villany ára. Főleg igaz ez azokra az ágazatokra, ahol viszonylag magas a fajlagos energiafelhasználás. Igen nehéz egy gazdasági tervet úgy elkészíteni, hogyha teljes bizonytalanságban hagyjuk ezeket a vállalatokat. Éppen ez is indokolja azt, hogy végre tiszta vizet öntsünk a pohárba, hiszen ezek a kérdések mindenkit érintenek. Úgyhogy a kérdésem végtelenül egyszerű: azt kérdezem meg a miniszter úrtól, hogy mennyi lesz a gáz meg a villanyáram ára jövő év januárjától. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem