DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr.
Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindjárt kibővíthetem még azzal is, "...továbbá Békés városában", ugyanis, hogy súlyában állandóan növekvő példákat hozzak fel a kérdésben megfogalmazottak bizonyítására, arra hivatkozom mindenekelőtt, hogy Békésben december 2-án elbocsátották Molnárné Pocsai Katalint azért, mert a Független Kisgazdapárt jelöltjeként lett önkormányzati képviselő.
De ennél sokkal súlyosabb dolog történt egy nappal később a Marcibányi téren, amikor is december 3-án, szombat este, a Művelődési Ház zsúfolt közönségét, ahol dr. Szabó János főpolgármester-jelöltünk mutatkozott be, bűzbombával akarták felrobbantani, ellehetetleníteni. (Derültség.)
Ugyaneznap Dabas-Sáriban tartottam nagygyűlést, ahol a polgármester közlése szerint a település fennállása óta a legnagyobb tömeg jelent meg, amin úgy látszik, a baloldali erők annyira fölháborodhattak, hogy két, egymástól független területen, nevezetesen Bálint Jenőnek - a Kereszténydemokrata Néppárt helyi elnökének - telkén, pontosabban földjén - 500 bála szalmát és 300 bála szénát gyújtottak fel, míg Talapka Jánosnak, a Független Kisgazdapárt helyi elnökének a földjén pedig 50 bála lucernát és 50 bála szalmát.
A két társelnöknél történt gyújtogatás egyértelművé teszi a politikai szándékot. Mit szándékozik belügyminiszter úr tenni?
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem