DR. FODOR GÁBOR

Teljes szövegű keresés

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR művelődési és közoktatási miniszter: Nagyon röviden. Először is, amit képviselő asszony a nyilatkozatról mondott, szeretném megerősíteni azt - mert akkor az előbb nem figyelt -, hogy valóban nincsenek '94-re autentikus adataink. Ezért azzal tudunk számolni, amivel rendelkezünk, tehát a '93-94-es tanév lezárásával kapcsolatos adatokkal. Nyilvánvaló, ha az önkormányzatoknál nem változtak a támogatások, ugyanazt tudjuk alapul venni egyébként a '94-es becslésnél. Ugyanez vonatkozik az egyházakra is. Előbb elmondtam, hogyan számoltuk ki ezeket az adatokat.
Még egyszer említeném, hogy nem szeretnénk különösebb számháborút folytatni, különösen azért nem, amit a képviselő asszony mondott, hisz a közoktatási megállapodásokról ugyancsak félreértett valamit. Soha senki nem deklarálta azt, hogy a közoktatási megállapodásokat semmisnek szeretnénk tekinteni. Arról beszéltünk, hogy mivel ez a magániskolákat hátrányos helyzetbe hozza, mert az előző kormányzat nem kötötte meg velük a köz-oktatási megállapodásokat, ezért szeretnénk egyenlő esélyeket biztosítani. Én is elmondtam sokszor azt, amit szeretnék itt is hangsúlyozni - és ezért is hívtuk össze az egyházak képviselőit egy közös adategyeztetésre -, hogy nem ellenségei vagyunk egymásnak, hanem partnerei és barátai. Nyilvánvalóan közösen kell az adatokat kialakítanunk, amit a példa is mutat, hogy ahány forrást jelölünk meg, mindenütt más van benne.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem