KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Teljes szövegű keresés

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA munkaügyi miniszter: Minden tárcának kötelessége és feladata, hogy a saját felelősségi körében megküzdjön a tárcaérdekek érvényesítéséért; a munkaügyi tárca eddig is ezt tette és a jövőben is ezt kívánja tenni.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy azok az egyenlőtlen esélyek, amelyekről a képviselő asszony Szabolcs-Szatmár megye esetében teljes joggal beszélt, nem csupán a szakképzés struktúrájával és nem csupán az intézményi feltételekkel függenek össze, hanem összefüggenek azzal a szomorú ténnyel is, hogy Szabolcs-Szatmár megyében hátrányos életesélyű fiatalok indulnak el az oktatási rendszerben és ezeket a szociális különbségeket az iskolarendszer nem vagy csak alig tudja kompenzálni. (Kuncze Gábor megérkezik az ülésterembe.)
Ha a munkakezdés esélyeit figyeljük, akkor sajnos e pillanatban a fiatalok munkavállalási esélyeit a rossz ösztönzés is rontja; az a rossz pályakezdő munkanélküli-ellátási rendszer, amely nagyon sok fiatalt arra ösztönöz, hogy aktív életét a munkanélküli segély várásával kezdje el és nem arra ösztönzi, hogy szaktudását korszerű, piacképes szaktudásra próbálja meg átváltani. Ezért a munkaerőpiac és...

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem