ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés házbizottsága sürgős tárgyalást kérve benyújtotta az Ideiglenes Nemzetgyűlés megalakulása emlékének megörökítéséről szóló törvényjavaslatát T/398. számon. Az előterjesztést a futárpostában kapták kézhez képviselőtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a sürgős tárgyalással? Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 178 igen, 2 nem, 5 tartózkodás - a Ház nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, hogy mindenki éljen a szavazás lehetőségével, a frakcióvezető urakat pedig, hogy biztosítsák a Ház határozatképességét.
Tisztelt Országgyűlés! Kérem képviselőtársaimat, foglaljanak helyet és próbáljunk ismételten szavazni. Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a házbizottság törvényjavaslatának sürgős tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Morvai Ferenc jelzi, hogy a gépe nem működik.)
Kimondom a határozatot. Figyelemmel Morvai képviselőtársunk szavazatára... Igennel szavaz? (Morvai Ferenc: Igen!) Morvai képviselőtársunk gépét kérem bekapcsolni. Figyelemmel Morvai képviselőtársunk szavazatára kimondom a határozatot: 205 igen, 2 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett az Országgyűlés az előterjesztést sürgős tárgyalásba vette. Bejelentem egyben, hogy a bizottsági ajánlás elkészítésére kijelölöm az alkotmányügyi bizottságot.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta az általános vám- és kereskedelmi egyezmény keretében kialakított sokoldalú kereskedelmi megállapodások megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát H/399. számon. Az előterjesztést kézhez kapták képviselőtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a sürgős tárgyalással? Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Garay István jelzi, hogy a gépe nem működik.)
Figyelemmel Garay István képviselőtársunk igen szavazatára kimondom a határozatot: az Országgyűlés 212 igen, ellenszavazat nélkül és 6 tartózkodás mellett a határozati javaslatot sürgős tárgyalásba vette.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány benyújtotta a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között aláírt szabadkereskedelmi megállapodás kihirdetését indítványozó törvényjavaslatát T/389. számon. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be népszavazás kezdeményezéséről H/396. számon. Ezt az Országgyűlés december 22-ei ülésén fogja megtárgyalni.
Tisztelt Országgyűlés! Dr. Balsai István, MDF, dr. Csákabonyi Balázs, MSZP, dr. Szigethy István, SZDSZ, dr. Rubovszky György KDNP, dr. Toller László MSZP és dr. Tímár György, Független Kisgazdapárt, képviselőtársaim sürgős tárgyalást kérve önálló indítványt nyújtottak be az ügyvédségről szóló 1983. évi 4. törvényerejű rendelet módosítására T/383. számon. Kérdezem az előterjesztőket, hogy kívánja-e valamelyikőjük az önálló indítványt 2 perc időtartamban megindokolni? (Dr. Toller László jelentkezik.) Toller László képviselőtársunknak adom meg a szót.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem