DR. SZIGETHY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés az elmúlt év végén módosította a közalkalmazotti törvényt. Ekkor került a törvény szövegébe az a rendelkezés, hogy a 13. havi fizetéseket januárban kell kifizetni, tehát korábban nem lehet. Több olyan intézményről tudunk, ahol felkészültek a már decemberben folyósítandó kifizetésre. Ezeknél az intézményeknél nincs különösebb indoka annak, hogy ne kerülhessen sor a kifizetésekre még december hónapban csak azért, mert a törvény szövegében ez a rendelkezés áll.
Éppen ezért előterjesztettünk egy olyan javaslatot, amely szerint azoknál az intézményeknél, ahol vagy megtakarításból, vagy pedig költségvetési forrásból van erre lehetőség, még a 12. havi fizetéssel együttesen kifizethessék a 13. havi fizetést is. Ennek megfelelően kérjük a sürgős eljárást, hiszen nagyon célszerű lenne, hogy még néhány napon belül ez a törvény bekerülhessen a Magyar Közlönybe. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem