ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni ebben a témakörben. Felszólalásra senki nem jelentkezett.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel képviselőtársaink nem szólaltak fel, ezért külügyminiszteri válaszra sincs szükség, így az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, ezért a törvényjavaslat elfogadásáról kell határoznunk. Kérem, a képviselők foglalják el helyüket! (Zaj, mozgás.)
Határozathozatalunk egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, az 1961. évi április 18. napján kelt szerződésben biztosított kiváltságoknak, mentességeknek és könnyítéseknek az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet intézményeire, tisztségviselőire és alkalmazottaira, a részt vevő államok képviselőire és az EBEÉ-missziók tagjaira való kiterjesztéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 184 igen, 1 nem, 0 tartózkodás - A Ház nem határozatképes.)
Az Országgyűlés nem határozatképes, ezért szeretném felszólítani mindazokat, akik nem a költségvetési bizottság ülésén vannak, hanem az épületben másutt nézik a közvetítést, hogy fáradjanak az ülésterembe. Ezen a mostani napirenden túl még egy napirendi pontnál lesz szavazás, mielőtt a költségvetési bizottság visszaérkezik, tehát kérem a határozatképesség helyreállítását. (Rövid szünet, amíg az ülésterembe érkező képviselők elfoglalják helyüket az ülésteremben.)
(16.20)
Tisztelettel kérem a képviselő urakat, hogy ne kifelé menjenek, hanem befelé jöjjenek, mert a Ház határozatképességét még nem látom biztosítottnak. (Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Ismét megkíséreljük a szavazást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 191 igen, 1 nem, 0 tartózkodás. Az Országgyűlés nem határozatképes.)
(Rövid szünet. - Dr. Tímár György lép az ülésterembe. - Taps. - Dr. Torgyán József is az ülésterembe lép. - Nagy taps. - Néhány képviselő érkezik az ülésterembe.)
Képviselőtársaim nevében is tisztelettel üdvözlöm mindazokat, akik most megmentették a Ház határozatképességét. (Mozgás és zaj.)
Kérem képviselőtársaimat, hogy most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 205 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem