TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Teljes szövegű keresés

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Kicsit bizonytalankodtam, mert nem láttam a munkaügyi tárca vezetőjét vagy államtitkárát.
Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Köztársaság Kormányának az előbb már idézett határozatát ismerjük, és ennek egyik, nevezetesen az 5. pontja szerint a Kormány megteremti a kohászatból kikerülők foglalkoztatásának feltételeit. Mivel a fent már idézett határozat értelmében legkevesebb 3000 ember veszítheti el a közeljövőben munkahelyét Miskolcon és környékén, csak helyeselni tudjuk az 5. pont tartalmát.
Ugyanakkor kérdezem államtitkár urat, milyen új foglalkoztatáspolitikai intézkedések várhatóak a diósgyőri kohászatból kikerülők számára. Magam olyan eszközökre gondolok, mint a korengedményes nyugdíjazás, áttelepülési segély, a régi és az új bér közötti különbség biztosítása, valós, ténylegesen működő foglalkoztatási társaság létrehozása stb. De érdeklődéssel hallgatom államtitkár urat arról is, ha vannak a tárcánál más, újszerű elképzelések is. Köszönöm figyelmüket, és várom államtitkár úr válaszait.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem