ILKEI CSABA, DR. (független)

Teljes szövegű keresés

ILKEI CSABA, DR. (független)
ILKEI CSABA, DR. (független) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az önkormányzati tulajdonban levő lakások bérlői jelenleg úgynevezett külön szolgáltatási díjat fizetnek a víz- és csatornahasználat után a bérbeadónak. Ezt a díjat a bérbeadó állapítja meg, vagy a önkormányzat rendelete alapján, vagy más jogszabályi keretek között a lakástörvény 35. §-a szerint.
Nincs ott vita, ahol önkormányzati rendelet alapján állapítja meg a térítést a bérbeadó, mert a megállapítás alapja a bérlő személyek száma és a tényleges fogyasztás. Ezzel szemben a más jogszabály alapján még mindig az 1990. évi 18. számú minisztertanácsi határozatot veszik figyelembe, ami szerint a szobák száma és a komfortfokozat a mérvadó. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az utóbbi alapján számított díj általában négy-ötszöröse a tényleges fogyasztásnak.
A jelenlegi magas árak, a köbméterenkénti 100 Ft-os víz- és csatornahasználati díj miatt egyre több nyugdíjas kisember válik fizetésképtelenné, hiszen egy egyedülálló nyugdíjasnak vagy egy idős házaspárnak a hivatkozott minisztertanácsi rendelet szerint havi 1500-2000 Ft-ot kellene fizetni.
Mi államtitkár úr véleménye arról, ha ezt a kettősséget a most módosításra kerülő lakástörvény felszámolná, a 18/1990. minisztertanácsi határozatot hatályon kívül helyezné, és egyértelművé tenné, hogy a külön szolgáltatás díját önkormányzati rendelet alapján a bérbeadó állapítja meg, ahogy ez a jelenlegi lakástörvény 35. §-a szerint való?
Államtitkár úr, érdeklődéssel várom szíves válaszát!

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem