SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP)
SUCHMAN TAMÁS, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Zsiros Géza Képviselő Úr! Azt gondoltam, hogy a mezőgazdaságról, a szövetkezeti törvény sokszori módosításáról szóló tárgyalások során jobban tetszik figyelni, és a Szocialista Párt álláspontját jobban meg tudja érteni.
Sajnálom, hogy a ciklus vége felé már nem sok lehetőség van rá, hogy erről tárgyaljunk.
Véleményünk hosszabb kifejtése előtt – amelyre most nem, de talán a jövő héten ismét sor kerül – csupán két dologra szeretném felhívni a figyelmét.
Felelős nemzeti politikus, aminek ön is tartja magát, nem mondja el tizenkétszer, hogy csak a kívülállókról van szó. Ön mondta el, hogy több mint egymillió emberről van szó. A kívülálló üzletrész-tulajdonosok érdekeit nem rendelhetik fölé azoknak, akik ebből élnek.
Mi azt mondjuk, azt valljuk, és arról beszéltünk mostanáig – én éreztem a kampányízű kicsengést a "kívülállók" ismételgetésével, hiszen az egésznek ez a lényege, ezért kívánja most ön, hogy áprilisig ezt jóváhagyjuk, és elfeledkezünk azokról az emberekről, akik ebből élnek, akik még sokáig ebből szeretnének megélni, mert nincs más lehetőségük.
A másik, amire szeretném felhívni a figyelmét, hogy a vagyonleértékelődés folyamatában szíveskedjék talán elgondolkozni azon, hogy miből vetettek a szövetkezetek három-négy éven keresztül. A vagyonfelélésből. Tekintettel arra, hogy a Kormány – mindenfajta figyelmeztetés ellenére – 40-60 milliárddal hagyta csökkenni a szövetkezeti szféra éves forgóeszközhitelét, ezért a tehenek árából, a disznók árából, az egyéb értékesítésből vetettek, hogy legyen az országnak kenyere. A leértékelődések folyamatát nem a manipuláció, hanem a hitelek kivonása jellemezte – de majd részletesebben elmagyarázzuk még önnek. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem