KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Csak két gondolat a Zsiros Géza elnök úr által fölvetettekhez:
Az egy tag–egy szavazat elve nyilvánvalóan csak szövetkezeti tagokra vonatkozik, mint ahogy benne is van a kifejezésben. A kívülálló üzletrész-tulajdonosok nem tagok, azért nevezzük őket kívülállónak. Ha a szövetkezeti közgyűlés úgy dönt, hogy őket felveszi tagnak, akkor ez természetesen járható út.
A másik: nagyon egyetértek azzal, ami szerint a kívülállóknak, illetve már nem tagoknak csak abban az esetben kellett volna üzletrésztulajdont juttatni, ha ők be is vittek valamit. Itt vagyok én – mint személyes példa –, soha egy fillér vagyont be nem vittem a szövetkezetbe, s lám-lám 268000 Ft-os üzletrésztőkével rendelkezem, amellyel ugyan nem tudok mit kezdeni, mert bár megpróbáltam már eladni, jelen pillanatban fizetőképes vevő nincs rá, mert biztosan túlértékelem.
Egy olyan kört tudtunk volna ebből a szövetkezeti rendszerből kiiktatni, amely azt a problémát, amit most ön is feszeget, megoldhatta volna. Ezt el is mondtuk annak idején: itt könyörögtünk, 1992. december 30-án este fél tíz és tizenkét óra között – voltak, akik már nem is mindenben láttak tisztán, és úgy gondolom, ez a törvényhozáson meg is látszott. Ha ezt akkor megfelelően kezeljük, most egy lényegesen kisebb problémával s kisebb társadalmi feszültséggel néznénk szembe. Félő, hogy emiatt még egy-két lövés esetleg el is dördülhet, nemcsak Nagyecseden. Ezt kellene nekünk elkerülni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. – Bogárdi Zoltán jelentkezik.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem