SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sajnálkozva kell megállapítsam, hogy Bogárdi képviselő úr olyasmit kívánt a számba adni, amit én soha ki nem mondtam. Én nem mondtam soha azt, hogy a mezőgazdasági termelőszövetkezeteket szét kellene verni. Ezt a szót nem is használtam. Az viszont tény, hogy a jövő a családi alapon nyugvó magán-mezőgazdaságé. Most a szövetkezeteket, a jelenlegieket pedig olyan módon kell változtatni, hogy aki továbbra is szövetkezni akar, mert hosszú ideig már nem fognak akarni, ez nyilvánvaló, az a tulajdonával való szabad rendelkezés alkotmányos elve alapján tegye meg, tehát a mások vagyonát ne élhessék fel néhányan. Ezek a mások több mint egymillióan vannak, a néhányak meg legfeljebb tízezren vannak.
Azt már sajnálkozva kell megállapítanom, hogy az első szövetkezeti törvény a módosítványaival együtt alapvetően Bogárdi Zoltán képviselőtársunknak a munkája, és pontosan az a rossz törvény az, ami miatt e pillanatban is még egymillió ember kénytelen tétlenül nézni, hogy hogy sajátítják ki mások az ő vagyonát. Ez rosszabb, mint a padlásseprés, mert a padlásseprésnél nem demokratikus volt az ország, megszállt ország voltunk, és egy évnek a termését vitték el, most pedig egy egész élet munkáját viszik el, s állítólag demokratikus államban vagyunk. És ezért Bogárdi Zoltán úr személyében is felelős.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem