SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)

Teljes szövegű keresés

SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egyetértünk Lakos képviselőtársammal abban, hogy jogbizonytalanság van. Abban is egyetértünk, hogy már számos törvényt hoztunk, és még mindig nem oldottuk meg a szövetkezet, illetve a mezőgazdaság kérdését.
Viszont hiányoltam a kétperces reflexiójából azt, hogy nem említette Lakos képviselőtársam, hogy Kőröstetétlenen a 93-as évre mennyi osztalékot fizetnek a külső és belső üzletrész-tulajdonosoknak, akik egyébként már nem is dolgoznak ott, az ön termelőszövetkezetében.
Az viszont tény, hogy a mezőgazdaság résztvevői között az "oszd meg és uralkodj!" elve van kialakíva. Ebben a kormányzatnak nagyon nagy felelőssége van. Abban a pillanatban, ha a vagyonról meg tudnánk egyezni, ha a szövetkezeti vezetők nem ragaszkodnának olyan görcsösen a mások vagyonához, hanem egy tisztességes elszámolást csináltunk volna már, ezt követően az érdekeink már azonosak lennének, és együttes erővel tudnánk összefogni az érdekeink valós védelmére. De mindeddig ez hiányzik. Úgy tűnik, hogy valakinek az az érdeke, hogy megossza és egymással szembefordítsa a parasztságot. Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem