LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kifejezetten mulatságos Bogárdi képviselő úr fellépése Szabó képviselőtársunknak a szövetkezetek szétverésével kapcsolatos hozzászólására. Én úgy emlékszem, 1991 nyarán – amikor még nem volt mezőgazdasági bizottság a Parlamentben, és a gazdasági bizottság tárgyalta elsőként a szövetkezeti törvény és a szövetkezeti átmeneti törvény, ha jól emlékszem, napirendre tűzését –, Bogárdi képviselő úr azt mondta, szó sem lehet arról, hogy ezek a törvények a Parlament elé kerüljenek. Arról volt szó, hogy szétverjük a szövetkezeteket, ha pedig ezt a két törvényt – tehát tételesen a szövetkezeti I. és a szövetkezeti II. törvényt – elfogadjuk, akkor ettől a szövetkezetek megerősödnek.
A másik dolog: én úgy érzem, hogy a rám vonatkozó felszólalásában Bogárdi képviselő úr félrevezeti az itt ülő kevés képviselőt és a televíziónézőket. Én ugyanis a szövetkezetünkben folyó üzletrészeladások árfolyamát – ha úgy tetszik – nem minősítettem. Kifejezetten csak arról beszéltem, kedvező, hogy megindult az üzletrészforgalom, és ez részben annak köszönhető, hogy a szövetkezeti üzletrészforgalom túlzott adóztatását a Parlament megszüntette. Köszönöm szépen.
Még egy kérésem lenne, igen tisztelt elnök úr: a vita végén ügyrendi javaslatot szeretnék beterjeszteni. Kérem, adjon majd erre lehetőséget. Köszönöm.
(11.00)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem