PÉLI TAMÁS (MSZP)

Teljes szövegű keresés

PÉLI TAMÁS (MSZP)
PÉLI TAMÁS (MSZP) Tisztelt Elnök Úr és tisztelt Ház! Az a helyzet, hogy én neveket nem akartam kimondani, most sem fogok. Nem címkéztem meg azt az urat, akit az elnök úr megemlített. Én általában beszéltem az egész szervezetről. Az újságban is. Most ezt viszont, tisztelt elnök úr, kérném, hogyha két percre, vagy négyszemközt beszélhetnénk, akkor beszéljük meg. Nem itt van helye, hogy én megindokoljam azt, amit elmondtam önnek. Én bocsánatot kérek azért, hogy valaha is támogattam őket. Higgye el nekem, hogy a legjobb szándék vezérel most is és az a fajta közös cél.
Ebben az újságban, ami megjelent – hogy mondjam? – rólam mint festőről nehéz lenne – bocsánatot kérek – rosszat írni. Ez a helyzet. A másik pedig az, hogy a néhai miniszterelnök úr, dr. Antall József tanulmányát én nem ebből az újságból szereztem meg, hanem más forrásaim voltak, és abból idéztem annak idején, amikor másfél évvel ezelőtt egy felszólalásomban hivatkoztam rá. Tehát hogy ez az újság megpróbált bizonyos célokat megjeleníteni, ez nagyon becsületes a részéről. De ez nem a magyarországi cigányok tudományos társaságának a véleménye. Ilyen társaság nincs. Hiszen nincsenek elegen Magyarországon cigány tudósok.
Azonkívül pedig, ha már most itt belekeveredtünk ebbe a vitába, azt még egy mondatban elmondanám, hogy ez a bizonyos úr, akit ön megemlített, nagyon komoly segítséget kapott ahhoz, hogy ez a szótár megjelenjék. És ha neveket kéne mondanunk, akkor azt kéne mondanunk, hogy egy nagyon becsületes magyar ember, egy tót származású magyar ember, vagy magyar nemzetiségű tót, vagy hogy fogalmazzam, segítette ahhoz, hogy ez a szótár megszülessék.
Énnekem a fenntartásom azzal volt kapcsolatban, hogy ön itt úgy megfuttatott – már ne haragudjék, hogy ilyen durván fejezem ki magam – egyvalakit, aki hát… Szóval, másokról is lehetett volna beszélni.
(12.10)
Akkor itt most 25 embert sorolhatnék fel – de nem akarom az országot untatni –, akik sokkal többet tettek, és még a mai napig is többet tesznek, csak a zsebükbe tesznek kevesebbet. Ezt nem tartottam igazán szimpatikusnak – hogy így, egyszerűen mondjam. Köszönöm szépen. Ne haragudjon, elnök úr, de ez a helyzet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem