ZÉTÉNYI ZSOLT, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

ZÉTÉNYI ZSOLT, DR. (MDF)
ZÉTÉNYI ZSOLT, DR. (MDF) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Az észrevételem csupán annyi, hogy én is csodálkozom, hogy az államtitkár úr csodálkozik, mert én az államtitkár urat igen nagyra becsülöm mint jogász szakembert. Teljesen világos lehetett a kérdésemből: arra vagyok kíváncsi, hogy az az ezer vagy még több ember miért nem kap kárpótlást a magyar államtól. Semmiféle jogi technikának vagy különleges alkotmányellenes, vagy nem alkotmányellenes jogi módszernek nem vagyok a hirdetője és a híve.
Kétségtelen, a kérdés címe az volt, hogy a törvény, mármint a politikai kárpótlási törvény végrehajtásáról; de a kérdés tartalma az volt, hogy ezek az emberek kapnak-e kárpótlást a magyar államtól vagy nem.
Az ilyen írásbeli válasszal én nem sokat tudok kezdeni. De azt mondhatom, mindketten tudjuk, államtitkár úr, hogy azt a körülményt, hogy valaki bűncselekmény áldozata lett, és hogy azt a bűncselekményt politikai okból nem üldözték, anélkül is meg lehet állapítani, hogy a büntetőjogi felelősségre vonás feltételei meglennének.
De hangsúlyozom, itt a kérdés az, hogyha a munkaszolgálatosok, az internáltak, és sorolhatnám még kicsodák, mindenki kapott kárpótlást, akkor mennyire politikus, mennyire célszerű és jó dolog az, hogy az 56-ban vérbe fagyott emberek nem kapnak.
Ennyi volt a kérdésem lényege. Tudomásul veszem, hogy írásban kapom meg a választ, és nagyon szomorú vagyok. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem