ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Határozathozatal következik. Mivel senki nem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen szavazást igényel. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egyes nemzetközi tartozások ellentételeként beérkező szállítások pénzügyi elszámolásáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – 94 igen, 2 nem, 42 tartózkodás. – A Ház határozatképtelen.)
A Ház még nem határozatképes, kérem, hogy a folyosón és a képviselőcsoportok irodáiban tartózkodó képviselők valamennyien fáradjanak az ülésterembe. (Rövid szünet, több képviselő érkezik az ülésterembe. – Boros László jelentkezik.) Boros László képviselő úr gépét kérem bekapcsolni. Ugyanígy Horváth József képviselő úr gépét is kérem bekapcsolni! (Rövid szünet.)
Tehát újból megkíséreljük a határozathozatalt, bár becslésem szerint még mindig sok képviselő hiányzik ahhoz, hogy határozatképesek legyünk. De ismét felteszem a kérdést, elfogadja-e az Országgyűlés a törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – 128 igen, 46 tartózkodás. – A Ház határozatképtelen.) Még néhányan hiányoznak. (Rövid szünet.)
(16.40)
Kérem, hogy a teremben tartózkodók közül senki ne távozzon. (Rövid szünet.)
Ismét kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – 145 igen, 1 nem, 45 tartózkodás. – Az Országgyűlés nem határozatképes. – Az érkező képviselők helyet foglalnak) Még egy képviselő úr hiányzik figyelemmel a most érkezettre.
Ismét fölteszem tehát a kérdést, elfogadja-e az Országgyűlés a törvényjavaslatot. Szavazzanak! Mindenkit kérek, aki a teremben tartózkodik, szavazzon. (142 igen, 2 nem, 46 tartózkodás. Az Országgyűlés nem határozatképes.)
Kérem, bejött legalább öt képviselő, és kevesebben nyomták meg a gombot, mint az előző szavazásnál. Nagyobb fegyelmet kérek önöktől.
Ismét kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslatot. Kérek minden képviselőt, kormánytagot és frakciótagot, aki mandátummal rendelkezik, vegyen részt a határozathozatalban. Most szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 149 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 58 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Tájékoztatom önöket – mindenki ismeri a mai tárgysorozati pontokat –: hosszú határozathozatali sorozat vár ránk. Ha így fogjuk folytatni, akkor éjfélig sem érünk a mai program végére.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem