ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) 102 igen, 35 nem, 53 tartózkodás. A leadott szavazatok száma 190. ( Közbeszólások: Kevés!)
Az Országgyűlés 102 szavazattal 35 ellenében. bocsánat, nem elég.
Kérem szépen helyet foglalni, képviselőtársaim! Meg kell ismételnünk a szavazást.
(16.30)
Tehát Eörsi Mátyás és Szalay Gábor most ismertetett javaslatáról van szó. A házbizottság javasolja napirendre tűzését. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 116 szavazattal 26 ellenében, 68 tartózkodás mellett az indítványt napirendjére tűzte. (Szórványos taps a bal oldalon.)
Felhívom Eörsi Mátyás figyelmét két dologra, az egyik ehhez kapcsolódik. Zárószavaiban arról szólt, hogy sürgősséggel tartaná indokoltnak megtárgyalását. Ez azonban nem szerepelt az eredeti indítványban. Amennyiben fenntartja ezt a javaslatát, erre vonatkozólag pótlólagos indítvány előterjesztését kérem.
A másik bíráló szavait illeti, amelyekkel a házbizottságot illette, hogy még nem juttatta ide két másik javaslatát. Szeretném jelezni, hogy négy javaslatot is ide juttathatott volna, ha a szabályoknak megfelelően ezek időrendben érkeznek be. Eörsi Mátyás benyújtott két javaslatot, azonban olyan időpontban, hogy a házbizottságnak már nem volt módjában a mai ülésre javasolni előterjesztését.
Azért beszélek négyről, mert ez csütörtökön történt, ő pénteken viszont visszavonta ezt a két javaslatát, és két újabb változatot nyújtott be, ugyancsak a Ház elé juttatás céljából. Mi értelemszerűen – természetesen – az utóbbit fogjuk jövő héten minden más javaslattal azonos eljárás keretében idejuttatni. Semmiféle sérelem nem érte tehát Eörsi Mátyást. Eörsi Mátyás kíván szólni!
Felszólaló: Dr. Eörsi Mátyás (SZDSZ)
 

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem