FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Teljes szövegű keresés

FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság megtárgyalta a törvényjavaslatot. A bizottság egyetértőleg nyugtázta, hogy a javaslat értelmében a jövőben a vállalkozói körbe nem tartozó mezőgazdasági kistermelők is visszaigényelhetik az üzemanyagok fogyasztói árába beépített útalap-hozzájárulás akár teljes összegét is, számlák és az illetékes földművelési hivatal igazolása alapján, ha ezt az általuk megművelt terület nagysága indokolttá teszi.
A bizottság tudomásul vette, hogy a költségvetésről szóló törvénnyel összhangban az útalap 6,1 milliárd központi költségvetésből nyújtott állami támogatásban részesül.
Új elem a törvényben, hogy a belföldi gépjárművek utáni adóból az útalapba befolyt bevétel 25%-a önkormányzatok tulajdonában vagy kezelésében levő utak és járdák építésének támogatására szolgál.
Ismerve az Idegenforgalmi Hivatal felméréseit, miszerint az itt huzamosabb ideig nyaraló külföldiek leginkább a kerékpárutak kiépítetlenségét hiányolják, megnyugodva vettük tudomásul, hogy a továbbiakban is fennmarad az útalapból történő beruházásokon belül a kerékpárutak építésére biztosított 5%-os arány.
Bizottságunk a törvénytervezetet egyhangúlag általános vitára alkalmasnak minősítette. Köszönöm. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem