MÉCS IMRE (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

MÉCS IMRE (SZDSZ)
MÉCS IMRE (SZDSZ) Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen miniszterelnök úr felszólalását. Tényleg, nemcsak régóta ismerjük egymást, hanem ebben az ügyben is nagyon különböző minőségekben, de együtt működtünk, tehát mint tárca nélküli miniszter úr, mint belügyminiszter úr és most mint miniszterelnök úr. És a csont, a gumicsont, amit rágunk, ugyanaz. És igazán jó megoldás valóban nincs, de ezt is számtalanszor elmondtuk már. De hátulról kezdeném.
Miniszterelnök úr joggal – teljes joggal – az Alkotmánybíróságra és az alkotmányossági aggályokra utalt. Mindnyájan berzenkedünk, hiszen nagyon fontos emberi jogoknak, a személyiségi jogoknak a védelme, az adatvédelem ütközik itt valamiféle közérdekkel. De éppen az én javaslatom az, amelyik teljesen kihúzza az alkotmányossági problémákat. Ha én magam kérem az én adataimnak a megvizsgálását és annak a nyilvánosságra hozatalát, akkor nincs az az alkotmánybíróság a világon, de különösen a mi esztergomi Alkotmánybíróságunk (Dr. Horváth Balázs nevet.) amelyik ezt kifogásolhatná.
A másik a praktikus, gyakorlati aggály. Miniszterelnök úr korábban belügyminiszterként regnált, és pontosan tudja, hogy hány erkölcsi bizonyítványt adott ki egy kis számú stáb. Annyit csináltak, hogy egy számítógép segítségével megnézték egy listán egy lajstromban, hogy X.Y. szerepel-e vagy nem, és utána kiadtak egy nyilatkozatot – nem tudom, most 600 forint vagy 1000 forint ez a papír –, hogy nem szerepel a bűnügyi nyilvántartásban. És el volt intézve. Nem tudom, 50000-et, 20000-et, 1000-et adnak ki. Nem probléma. Nem hiszem, hogy százezrek kérnék ezt. Nem hiszem, hogy tízezrek kérnék ezt. Ezrek kérnék ezt, és ezt pedig meg kellene tenni, és ezzel megoldódna a dolog.
Igaza van Kőszegi Ferenc képviselő úrnak, hogy először a nyilvántartást kell megnézni, és utána lépni tovább. Elképzelhető néhány esetben, hogy tegyük föl, jótét lelkek egy-két kartont kiemeltek, de bizonyos jelentésekben szerepel, de a pénzfelvétel megtörtént, akkor visszafelé is működjön. Ez a kisebbik eset, ez néhány eset, vagy pár tucat eset lehet talán.
(19.30)
De az alapeset, az a 27 vagy 37 000, vagy ki tudja mennyi, ennél kisebb számú karton esetén, a kartonon szerepel az azonosítójel, amelynek alapján megállapítható, hogy ha egy jelentés alá van írva, akkor a jelentést írta, vagy a pénzt felvette és utána ez megtörténik.
Tisztelettel kérem miniszterelnök urat, hogy vegye figyelembe ezeket a praktikus megjegyzéseket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem