GAÁL ANTAL, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

GAÁL ANTAL, DR. (MDF)
GAÁL ANTAL, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Balatoni Regionális Tanács hosszú előkészítő szakasz után alakult meg, azzal a teljesen világos és egyértelmű céllal, hogy megpróbálja egy kézbe összegyűjteni azokat a jogosítványokat és azokat a lehetőségeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a Balaton ügyében előreléphessünk.
Az világos volt, hogy sem környezetvédelmi problémákat, sem pénzügyi kérdéseket, sem infrastrukturális problémákat, sem az idegenforgalom ügyeit nem tudjuk külön-külön, tárcánként úgy megoldani és rendezni, hogy a Balaton ügye egészében megnyugtató módon rendeződjön.
A Balatoni Regionális Tanács megalakult, én azóta figyelemmel kísérem működését, tekintettel arra, hogy Balaton-parti képviselő vagyok. Külön öröm számomra, hogy a választ Tarjánné képviselő asszony – államtitkár asszony – fogja megadni, hiszen ő a Regionális Tanács társelnöke, és így nagyon is érintett és érdekelt abban, hogy a Regionális Tanács eredménnyel működjön.
Azóta folyamatosan konzultáltam a Balaton-parti települések önkormányzataival, polgármestereivel, s mivel köztudott az, hogy a Regionális Tanácsot egy oldalról a Balaton-parti települések önkormányzatai adják, másik oldalról az érintett tárcák, így az önkormányzatok részéről elhangzott panaszok – nevezetesen, hogy az egyes tárcák úgy személyükben, mint felkészültségben és elkötelezettségben nem megfelelően képviseltetik magukat a Regionális Tanács ülésein – mindenképpen szót érdemelnek.
Tehát arról van szó, hogy egyrészt az egyes regionális tanácsi üléseken az egyes tárcák alacsonyabb szinten képviseltetik magukat, mint azt az ügy és a Regionális Tanács súlya megérdemelné, másrészt pedig felkészültségükben is erős kifogás merül fel.
Ezért kérdezem államtitkár asszonyt: milyen megoldást lát arra, hogy a Regionális Tanács működése érdekében a tárcák nagyobb figyelemmel vegyenek részt a Regionális Tanács ülésein, és hogy nagyobb súlya legyen a tárcák részvételének? Várom az államtitkár asszony válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem