ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszöntöm köztársaságunk elnökét… (Taps, amelyet Göncz Árpád felállva köszön meg.) …dezignált miniszterelnökét… (Taps.) …képviselőtársaimat…(Taps.)…kedves vendégeinket…(Taps.)…a közvetítésre figyelő minden honfitársunkat. (Taps.)
Téli rendkívüli ülésszakunk 2. ülésnapját megnyitom. A további tapsokat egyelőre mellőzni kérem… (Derültség.) …mikor bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és Tóth Sándor jegyzők lesznek segítségemre. (Taps.)
Mai ülésünkről előzetesen öt képviselőtársunk jelentette be távolmaradását. Amennyiben mégis meg tudnak jelenni, kérem szíves jelzésüket. (Nem jelentkezik senki.)
Bejelentem, hogy az igazolt képviselők száma jelenleg 382. A határozatképességhez így 192 képviselő jelenléte szükséges.
Tisztelt Országgyűlés! Mai ülésünkön a beterjesztett kormányprogram vitájára, a miniszterelnök megválasztására, miniszteri eskütételekre és az esküokmányok aláírására kerül sor.
Engedjék meg, hogy a házbizottság egyhangú állásfoglalása alapján ismertessem a vita tervezett menetét.
Először a dezignált miniszterelnök ismerteti a kormányprogramot, majd a szokásos sorrendben a pártok vezérszónokai, a képviselőcsoportok vezérszónokai, illetve a független képviselők felszólalói követik egymást 15-15 perces időkeretben. Ezután a képviselőcsoportok, illetve a független képviselők csoportjának második szónoka kap felszólalási lehetőséget – az előbbi sorrendben – 5-5 perces időkeretben.
A képviselőcsoportok a rendelkezésükre álló 20-20 perces időkeretet a két szónok között ettől eltérő arányban is megoszthatják. A független képviselők a 20 perces időkeretben – a független képviselők csoportja megbízottjának beosztása szerint – több felszólalásra is lehetőséget kapnak.
Jelzést kaptam arról, hogy egyes képviselők más felszólalási rendet tartanak kívánatosnak. Utalva a házbizottság egyhangúlag hozott állásfoglalására, a fentiekben ismertetett rendhez fogom tartani magam.
Mindezek után megadom a szót dr. Boross Péter úrnak, a dezignált miniszterelnöknek. (Dr. Boross Péter a szónoki emelvényre lép.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem