MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Teljes szövegű keresés

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkárnő! '91 februárjában, tehát több mint két éve, Borz Miklós képviselőtársunk a maga, valamint a honvédelmi bizottság nevében is interpellált a magyar hadirokkantak és hadigondozottak ügyében.
Két rövid választ, válaszmondatot szeretnék idézni Kelemen András népjóléti államtitkár úr akkori válaszából:
"Semmi nyomát nem találtam, hogy a hadirokkantak és más hadigondozottak ellátásáról szóló 1933. évi 7. törvénycikket valaha is hatályon kívül helyezték volna."
Második mondat, már január 23-án, tehát '91-ben: "A minisztérium jogi főosztályának kiadtam a feladatot, hogy a hadigondozottak ügyének rendezése tárgyában a joganyagot vizsgálják felül és új jogszabályt készítsenek elő."
A Ház - megnéztem a jegyzőkönyvet - e konkrét ígéret birtokában a választ elfogadta.
Ez év februárjában frakciónk levelet kapott a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége elnökétől - gondolom, minden frakció megkapta -, ebből egyetlen mondatot szeretnék idézni:
"A HM igazgatási, jogi főosztálya levele e témában (kelt: '93. január 8.) közli, hogy az új hadirokkanttörvény előkészítése nincs napirenden, indoklás: mással foglalkoznak."
Két kérdést kívántam feltenni. Az első: végül is akkor mi történt ebben a nagyon fontos, nemzeti méltóságunkat érintő ügyben több mint két év alatt?
A második egy kicsit keményebb kérdés lett volna. Én nem változtatok az előre leírt anyagon, bízva abban, hogy a válasz kedvező lesz, ezt a kérdést nem teszem fel. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem