IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Tisztelt Államtitkár Úr! Nagyon örültem, mint a borsodi régió egyik bennszülött tagja, mindazoknak az intézkedéseknek, amiket eddig is tett a Kormány a borsodi nehézipari bázis megmentése érdekében. Sajnos, még mindig fennáll szociális vonalon a helyzet súlyossága. Tudjuk, hogy minden eszközt megragad a Kormány, hogy megfelelő megrendeléseket szerezzen, és a nemzetközi kereskedelmi szerződésekből mindig juttat bizonyos kontingenst azért, hogy enyhítse a borsodi családok nehéz helyzetét.
Én nem is tudok mást mondani, csak azt: kérem, hogy a jövőben ezt a bizonyos segítséget fokozni szíveskedjék.
Tudjuk, hogy a költségvetés további terhelése meglehetősen veszélyes és nehéz dolog, de mégis, azt kell kérnem, hogy ezt a mennyiséget, ezeket az összegeket megfelelő szinten szíveskedjenek emelni.
És még egy dolog: a védővámok kérdése. Szeretnék a helybeli dolgozók és ipari vezetők, ha a védővámok eszközével még jobban védenénk a külföldi versennyel szemben az ottani acélipari üzemek stabilitását. Amennyiben erre várható megfelelő intézkedés - és gyakorlatilag ez rengeteg kérdést vet fel, egy egész tanulmányt kellett volna elvárnom ebben az államtitkár úrtól -, ezek a szavak erre reményt nyújtanak, és így elfogadom a választ. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem