SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter:

Teljes szövegű keresés

SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter:
SURJÁN LÁSZLÓ, DR. népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tekintettel arra, hogy már benne vagyunk az időben, megpróbálok röviden és tömören válaszolni a föltett néhány aprócska kérdésre.
A szóban forgó konferenciára öt embernek van lehetősége kimenni. A delegációt magam fogom vezetni, mint ezen a téren újdonsült megbízott, de természetesen tagja lesz az illetékes államtitkár is. A mandátum egy záródokumentum elfogadására kell elsődlegesen kiterjedjen, mely záródokumentumot az ifjúsági szervezetek megkapták, és amennyire eddig sikerült tájékozódnom, az ott szereplő variánssal egyetértettek.
Természetesen megerősítjük azt a szándékot, hogy ez a bizonyos II. Európai Ifjúsági Központ Budapesten épülhessen, illetve létesüljön. Ezt személy szerint is a Kormány politikájának megfelelően ambicionálom.
A nemzeti jelentés nem keverhető össze a kormányzati program végrehajtásával, mert nem arról szól. 1990-ben volt egy előző ilyen ifjúsági konferencia, és az ott megfogalmazottak témakörében bekövetkezett fejlődést, változásokat kell ennek a jelentésnek tartalmaznia. Azt gondolom egyébként, hogy ez megtárgyalható a Parlamentben bizottsági szinten és behozható az említett vitanapra is, sőt behozandó az említett vitanapra.
Nem ütközik különösebb problémába lefordítani az angol jelentést magyarra, mert magyar nyelven készült. A magam részéről boldog lennék, ha olyan kormánytisztviselők dolgoznának, akik képesek lennének egy ilyen előterjesztést angol nyelven megfogalmazni. Sajnálattal tapasztaltam, ezen a területen is, amit csak most kezdek átvenni, hogy a nyelvtudással még akadnak problémák. Ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy amikor a magyar Parlament a magyar Kormány egy munkáját tárgyalja, akkor ez magyar nyelven történik, az írott dokumentum is így készül.
Nagyon sajnálom, hogy nem került sor a politikai vitanapra, mert azt gondolom, hogy ebből mindenkinek, de legfőképpen az ifjúság ügyének lehetett volna haszna. Nyilvánvaló ezek után, hogy a magam részéről mindent megteszek, hogy ez megvalósuljon. Itt nem tudok mást tenni, mint amit más vonatkozásban a Miniszterelnöki Hivatal is tett. Nem szeretném, ha erre a következő belátható időben kerülne sor, lévén, hogy föl kívánok készülni.
Nagy hibának tartom, bár nem személy szerint bárki hibájának, hogy e terület kormányzati képviselete igencsak változott az elmúlt időszakban. Úgy gondolom azonban, noha ezt a feladatot én nem mint tárcaminiszter, hanem mint kormánytag kaptam meg, az általam vezetett tárcának nagyon sok olyan pontja van, mely szorosan érintkezik, és személyemtől teljesen függetlenül legyen szabad arra következtetnem - remélhetőleg ez később általános vélemény lesz és nem személyemre vonatkozóan -, hogy jó helyen van most a téma. De ehhez természetesen - és ez már a 4. pont, amire válaszolok - az az érzésem, hogy sok mindennek meg kell változnia, személyi vonatkozásokban, funkcionális áttekintésben, a titkárságon folyó feladatok racionalizálásában egyaránt.
Az idő eljárván, kérem képviselő úrtól a válasz elfogadását; de ha netán ez nem következne be, akkor a Parlamenttől ugyanezt. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem