LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)

Teljes szövegű keresés

LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)
LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP) Tisztelt Miniszter Úr! Úgy gondolom, hogy az ön szavaira a Kereszténydemokrata Néppárt kongresszusának a jelmondata rímel, Széchenyitől idézem: "A tett az első, a szó a második." Igaz, az interpelláció nem ilyen műfaj, itt a szó az első, de nem baj, ha tett követi.
Én mindezeknek a gondolatoknak a jegyében talán egy olyan szót mondok ki, ami talán megint csak idegennek tűnhet az interpelláció műfajától, azt, hogy azoknak a nevében, akiknek a munkahelye megmenekülhet ezzel a nagyon hatékony minisztériumi munkával, én - lehet, hogy ez a magyar szótárból ma kikopott - köszönöm szépen.
Ugyanakkor abban a reményben teszem ezt, hogy a Kereszténydemokrata Néppártnak volt és van egy akciója, amely szintén erre a problémára utal, a "hazai termék, hazai munkahely" akció, és ugyanakkor ez a jászberényi Lehel Hűtőgépgyár a legnagyobb példányszámú napilapunkban, a Népszabadságban hazai termékként, piros-fehér-zöld szalaggal hirdeti önmagát. Én abban a reményben teszem, hogy a megkötött szerződést a hűtőgépgyár betartja, és az ígért szerződést pedig megköti, és remélem, hogy a hűtőgépgyár a jövő évben is hirdetheti piros-fehér-zöld szalaggal, hogy a Lehel-Zanussi hazai termék. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem