KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Kérem, ez a magatartás már antidemokratikus, amellett, hogy nem eléggé intelligens. (Derültség, zaj, szórványos taps a jobb oldalon.)
Kérem, az egész országból fordulnak hozzám panaszokkal (Derültség.) és amikor a panaszokkal jönnek, mindig jogi tanácsadóval tárgyalom meg. Ez számunkra is hihetetlennek hangzott, ez az egész ügy.
(15.40)
Én az egész ügynek az előadására el fogom küldeni miniszter úrhoz az illetőt, aki maga is jogászember, és kérem miniszter urat, hallgassa meg, mert igenis ne tessék abban élni, hogy a kommunizmus a jogállamiság mintaképe volt. Én magam tudom, hogy 150 holdat, két tanyát, teljes felszerelést vettek el anélkül, hogy egy fecnit adtak volna érte. Kérem, itt éltünk, nem a szigetvilágból jöttünk haza, hanem itt éltünk végig 1945-től, tehát ezt meg kell mondanom.
Nagyon kérem miniszter urat, hogy fogadja az illetőt, és vizsgáltassa ki, s ne olyan emberekre bízza az ügyet, akik csak annyit tudnak, hogy marxizmus- leninizmus és szocialista mezőgazdaság. (Derültség.)
Abban bízva, hogy miniszter úr ennek a kérésnek helyet ad, és fogadja az illetőt, a válaszát elfogadom fenntartásaim hangoztatásával. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem