KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Általánosan ismert, hogy a letűnt rendszer fő, ha nem éppen legfőbb sajátossága, úgyszólván conditio sine qua non-ja volt a magántulajdon, illetve a tulajdonosi rétegek folyamatos támadása, sarcolása, erőszakos kifosztása. Utólag is el kell ismernünk, hogy elvtársaink ebben a tekintetben felülmúlhatatlanul leleményesek voltak. Mire észrevette magát az érdekelt, már rég ki is fosztották vagyonából, vagy legalábbis annak egy részéből. Még az oly sokszor emlegetett és a baloldali propaganda által oly mértéktelenül felmagasztalt hatvanas, hetvenes években is, amikor pedig állandóan hangoztatott szólam volt a szocialista törvényesség, a törvények, a törvényes eljárás megtartása.
Mindez azonban a legkevésbé sem zavarta a különféle helyi hatalmasságokat abban, hogy egyszerűen határozatok nélkül, ravasz módon, alattomosan, belső adminisztratív intézkedésekkel nyúljanak az állampolgárok vagyonához, és hogy azt a sérelmezettek tudta és hozzájárulása nélkül telekkönyvezzék át állami tulajdonba és adják tsz vagy más szocialista gazdálkodó szerv használatába. Hozzám érkező panaszok szerint mindezek klasszikus hazája volt a Balaton-felvidék, de fel kell tennünk, hogy az ország más vidékein sem volt merőben ismeretlen az effajta eljárás.
Mindebből ma számos gond és nehézség származik. Az imént jelzett alattomos és sunyi eljárás következtében a sérelmezettek nem tudják produkálni a jogcím indoklásához szükséges dokumentumokat, holott azokat épp e hó folyamán kellene a földkiadó bizottságokhoz benyújtaniuk.
Tisztelettel kérem ezért miniszter urat, hogy az elmondottakat megfontolva, szíveskedjék rendeleti úton, vagy más módon intézkedni, nehogy az érintettek újabb hátrányt szenvedjenek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem