HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ)
HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ) Köszönöm, Elnök Úr, igyekszem rövid lenni. Mindenekelőtt miniszter úrnak köszönöm a korrekt és higgadt választ. Úgy gondolom, ön tisztában van azzal, ön is említette, hogy a Kormányon belül nem tartozik ez a poszt, amit most megkapott a Kormány tagjaként, a népszerűségi lista élmezőnyébe tartozó posztok közé, hiszen már azt is nehéz követni, ki mindenki látta el e feladatokat az elmúlt pár év során. Azért egy-két dologra felhívnám a figyelmét miniszter úrnak.
A Bárdos Balázs úr által készített jelentés január 12-én készült el, így nem tudom, mi volt annak az oka, hogy sem az Országgyűlés tagjai, sem az Országgyűlés oktatási, ifjúsági és sportbizottsága, sem az ifjúsági szervezetek nem tudták elolvasni, kézhez venni ezt a jelentést, legalábbis nem találkoztak vele legjobb ismereteim szerint. Azt hiszem, a fordítást meg lehetett volna oldani, főleg akkor nem lett volna ez gond, ha magyar nyelven született.
A másik dolog a jelentéssel kapcsolatban, hiszen a jelentésre önnek kell reflektálnia majd ezen a konferencián, szeretném felhívni egy-két dologra a figyelmét. Ez a jelentés alig-alig tesz említést a kormányzati felelősségi körbe tartozó kérdésekről, pedig itt kormányhatározatokról, illetve országgyűlési határozatokról van szó. Hogy csak néhányat említsek, egyrészt már volt a vitanap megrendezése, ami tavaly elmaradt, országgyűlési határozat írt erről; hároméves intézkedési terve a Kormánynak, amit kormányhatározat írt elő; a deregulációs, regulációs program, amit országgyűlési határozat fogalmaz meg az ENSZ-egyezségokmány vonatkozásában; központi ifjúsági alap és így tovább. Ezek a dolgok szerintem kár, hogy kimaradtak ebből a jelentésből, ezek konkrét ügyek.
Én bízva abban a szándékban, amit ön kinyilvánított, és ismerve azt, hogy ön ezzel a területtel most ismerkedik, és bízva abban, hogy ön is látja azt, hogy itt nem egyszerű interpellációról van szó, mert az, hogy az ifjúság ügyeit hogyan intézzük, meg fogja határozni azt is, hogy a magyar társadalom az ezredforduló után az európai folyamatok nyertese vagy vesztes lesz - tehát ebben bízva én a válaszát elfogadom. Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem