HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ)

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ)
HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt miniszter úr! Igyekszem rövid lenni az idő előrehaladottságára való tekintettel.
Tisztelt Miniszter Úr! Ez év március 9-én kérdést intéztem a miniszterelnök úrhoz az ifjúságpolitikai intézményrendszer átalakítása tárgyában.
E kérdés feltevésére alkalmat és okot a Kormány közelmúltban lejátszódott átalakítása, ezen belül is Horváth Balázs leváltása, illetve a nevéhez fűződött tárca nélküli miniszteri poszt megszüntetése adott.
Mivel a miniszterelnöki titkárság azzal a kéréssel fordult hozzám, hogy kérdésemet később tegyem fel, egy olyan időpontban, amikor már a Kormány rendezte az általam felvetett kérdéseket, problémákat, s annak ellenére, hogy a kérésnek természetesen eleget tettem, hiszen azt reméltem, hogy ezek a problémák megoldódnak, március 9-én az ön képviseletében Pusztai államtitkár asszony kérdéseimre igen kis mértékben adott választ. Ezért kérdéseim egy részét meg kell most ismételnem, természetesen kibővítve azokat. De hogy az a vád ne érjen, ami a múltkor ért, nevezetesen, hogy itt rögtönzöm a kérdéseket, és nem azt adom elő, amit leírtam, ezért most előre szeretném jelezni, hogy a beadott anyagot szinte szó szerint fel fogom olvasni.
"Tisztelt miniszter úr! A Kormány 1015/1993-as határozata szerint ön a Kormány kijelölt tagjaként irányítja a Kormány ifjúságpolitikai feladatainak végrehajtását. Ebben a felelősségi körében két jelentős esemény összefüggéseiben a következőket kérdezem öntől:
1. Ki, illetve kik fogják képviselni a Magyar Köztársaságot az európai ifjúsági miniszterek IV. konferenciáján, melyet az Európa Tanács 1993. április 13-15. között Bécsben rendez meg.
(16.00)
Mire terjed ki a magyar delegáció felhatalmazása? A magyar delegáció meg fogja-e erősíteni a Kormánynak azon szándékát, hogy biztosítja a II. Európai Ifjúsági Központ magyarországi létesítéséhez szükséges feltételeket? Annál is aktuálisabb ez a kérdés, hiszen erre a kongresszusra, konferenciára két hét múlva kerül sor.
2. A fent említett, igen jelentős európai konferenciára a magyar Kormány elkészítette az Európa Tanács által megadott szempontok szerint az úgynevezett nemzeti jelentést a magyar ifjúságpolitikai munka helyzetéről. Kérdezem: mit tartalmaz ez a jelentés, ki és mikor készítette? Tervezi-e ön e jelentés tartalmát megismertetni az Országgyűlés oktatási, ifjúsági és sportbizottságával, valamint a gyermek- és ifjúsági szervezetekkel?
3. A jelentés - amely, ha jól tudom, január 12-i vagy 13-i keltezésű - angol nyelven már hetek óta az európai diplomaták rendelkezésére áll. Kérdezem: mikor lesz olvasható a magyar Kormány által készített jelentés magyarul? Lehet-e ez a jelentés alapja a 34/1991. számú országgyűlési határozatban foglalt kormányzati feladatok végrehajtásának? Máshogyan szólva kérdezem: ön a Kormánynak e feladatokért felelős tagjaként mit tervez annak érdekében, hogy a határozat szerinti politikai vitanap a gyermekek és az ifjúság helyzetéről legalább ebben az évben ne maradjon el, ha már a múlt évben elmaradt?
4. A humán- és ifjúságpolitikai kabinet elnökeként ön milyen feladatmegosztást képzel el Bárdos Balázs úrral, a Miniszterelnöki Hivatal ifjúsági ügyekért felelős politikai államtitkárával, valamint az általa felügyelt ifjúsági koordinációs titkársággal? Figyelemmel várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem