TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Ismét kénytelen leszek, sajnos, elnök úr szavait szkeptikusan fogadni, ugyanis a Házszabály máshogy fogalmaz, mint ahogy azt elnök úr tette. Hadd emlékeztessem arra, hogy a 28. § (5) bekezdése az előterjesztő esetleges felszólalására utal. A felszólalás adott esetben tartalmában megegyezhet az előterjesztéssel, de hogy ezzel ne menjen a Ház ideje feleslegesen, én természetesen készséggel rövidítem az előterjesztésemet.
Ezek szerint az előterjesztés egy közjegyzői közokirat tartalmára épül, melyet a közjegyző 1993. március 22-én foglalt közjegyzői közokiratba.
(16.00)
Ez a közjegyzői közokirat négy körben tartalmaz rendkívül súlyos ténymegállapításokat, mégpedig érinti a belügyminiszter úr személyét, az országos rendőrfőkapitány személyét, a budapesti rendőrfőkapitány személyét és helyettesét. Ezek szerint a közjegyzői közokirat utalt arra, hogy Illés Gyula volt rendőr alezredes azt állította, hogy dr. Bodrácska János megemlítette a részére, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal tehetetlen volt Torgyán Józseffel szemben, ezért a rendőrségnek kell megszerveznie dr. Torgyán József lejáratását. (Zaj.)
Egy másik konkrét tényállítás szerint Bodrácska János ajánlotta, hogy Torgyán József szolgálati gépkocsijába egy Szöllősi nevű személyen keresztül csempésszenek fegyvert vagy kábítószert, majd azt látványos rendőri intézkedések közepette találják meg.
Igen tisztelt képviselőtársaimnak, akik közben beordibálnak, megjegyzem, hogy ha agytekervényeik is olyan fejlettek lennének, mint a hangszálaik, akkor talán nem kellene annyit ordítozniuk, hanem meghallgathatnák az előterjesztést. (Az elnök csenget. Derültség.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem