DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:
DÁVID IBOLYA, DR. az ügyrendi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A Házszabály megszegésére háromszor hivatkozott Torgyán József, ugyanakkor hivatkozott rá Király Zoltán képviselőtársunk is.
Szeretném elmondani, hogy a Házszabályunk 27. § (1) bekezdése úgy fogalmaz, hogy a köztársasági elnök, a Kormány tagjai, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, a Számvevőszék elnöke, a legfőbb ügyész részt vesz, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke részt vehet az Országgyűlés ülésein, és valamennyien felszólalhatnak.
Boross Péter belügyminiszter úr a Házszabály 27. § (1) bekezdése alapján jogosult a szólásra. Ezt nem szabad összetévesztenünk a napirend előtti felszólalással, amely a képviselőt illeti meg, és rendkívüli ügyben.
(16.10)
Ugyanígy nem szabad összetéveszteni azzal sem, amit Király képviselőtársam említett, a 28. § (5) bekezdéssel, ami a néhány perccel ezelőtti vitára vonatkozott. Ugyanakkor megítélésem szerint Torgyán József szólt házszabályellenesen, nem vette figyelembe azt, hogy a 27. § alapján a Kormány tagjait megilleti a szó, viszont itt sem kétperces reagálásra, sem egyéb hozzászólásra a képviselőt nem illeti meg a szó. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon. - Torgyán József és Király Zoltán jelentkezik.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem