ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP) Elnök Úr, tisztelt Képviselőtársaim! A Környezetvédelmi Minisztérium vezetője elmondta szakmai meglátását és érveléseit a legutóbbi ülésen. Én örülök neki, hogy sikerült kiprovokálnom egy olyan jellegű megnyilatkozást, amit az előbb hallottunk. Be kell vallanom, tudatosan tettem. (Mozgolódás, zaj.) Nevezetesen azért, mert érdekel egy ember véleménye, mert mint képviselő is megnyilatkozott - és ez roppant fontos, és ez így helyes.
Másfelől: én azt is elmondtam, hogy a mezőgazdasági bizottság véleményét a bizottság előadója megtette. Én, Zsiros Géza - mint parlamenti képviselő - sem a bizottsági ülésen, sem itt, a Házban erről nem szóltam. Ebbeli minőségemben tettem meg - és nem a mezőgazdasági bizottság elnökeként -, és ebből az fakad, hogy nekem meglehet a magánvéleményem, és nem a fű alatt, nem a folyosón, hanem itt mondom el, a lehető legilletékesebb helyen, ahova küldtek.
A következő része: ami meg a hangnemet illeti, nagyon szívesen átadom a képviselőtársamnak azt a jegyzőkönyvet, ami a mezőgazdasági bizottság ülésén készült. Szíveskedjen elolvasni, és higgyen el valamit: a Környezetvédelmi Minisztérium jelen lévő szakértői és vezetői nem ilyen hangnemben, hanem ennél sokkal minősíthetetlenebb stílusban nyilatkoztak meg ott, és vették semmibe a mezőgazdasági bizottság tagjait és a bizottságot. Ez a puszta tény. Állok rendelkezésére; szíveskedjen a jegyzőkönyvet átvenni és elolvasni! Szóval, nem a mezőgazdasági bizottság kezdte és nem Zsiros Géza, mert én eddig nem nyilatkoztam meg. Most meg egyrészt elmondtam a saját véleményem, másrészt meg azt is közöltem, ami a Független Kisgazdapárt parlamenti képviselőcsoportjának a véleménye. És ez már nem minisztériumközi és nem bizottságközi egyeztetést kíván, hanem a koalíciós frakciók közötti megbeszélés tárgya kell, hogy legyen, hogy ilyenek ne forduljanak elő - és ennek sincs semmi akadálya. De az, hogy ez idekerült, és így - nem kívánom vizsgálni, hogy ki hibázott. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem