PÁNCZÉL GYULA, DR. (MDF)

Teljes szövegű keresés

PÁNCZÉL GYULA, DR. (MDF)
PÁNCZÉL GYULA, DR. (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én most már nem fogom az időt húzni, az általános vitáról lévén szó, önkorlátozom magam. Ugyanis azt látom, hogy ezt a témát az Országgyűlés nagyon szépen körbejárta, és nagy megelégedéssel nyugtázom, hogy tulajdonképpen ebben a kutya-macska harcban a megegyezés felé haladunk, és ez számomra nagyon kedves.
Azt is megmondom, hogy Mészáros Béla SZDSZ-es képviselő fölszólalása nekem rendkívül tetszett. Egészen másként hangzott ez, mint amit a mezőgazdasági bizottsági ülésen ezen témában például észleltem, hallottam és láttam.
Mindezenáltal az a véleményem, hogy végre ebben a kérdésben valóban úgy látom, hogy közeledünk egymás felé. Ez a kérdés nem éppen kormánykoalíció és ellenzék kérdése, hanem egy rendkívül vegyes, összetett kérdés, és tulajdonképpen minden párton belül van mindkét ügynek pártolója és ellenzéke egyaránt.
Mindezenáltal én most már úgy látom, hogy ez a dolog sínre kerül. Én bízom egyébként a két új miniszter úr: a földművelésügyi és a környezetvédelmi miniszter urak egyetértésében is, hiszen ha belegondolunk, az 1993-as II. törvény még a régi két miniszter idején született. Azt is el tudom képzelni, hogy az újak idején már ez a betét nem született volna meg. Én ebben bízom nagyon, és kérem a miniszter urakat, kérem a kormánykoalíciós pártok tagjait, valamint a tisztelt ellenzéket is, hogy ilyen szellemben, amit most itt hallottunk, tapasztaltunk, végül is támogassák a környezetvédelmi bizottság javaslatát. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem