ELNÖK (Szabad György)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megkérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket.
Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm képviselőtársaimat, kedves vendégeinket, a közvetítésre figyelő minden honfitársunkat. Tavaszi ülésszakunk 16. ülésnapját megnyitom.
Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Glattfelder Béla és Tóth Sándor jegyzők lesznek segítségemre.
A mai ülésünkről előzetesen 26 képviselőtársunk jelentette be távolmaradását. Amennyiben valamelyikük mégis meg tudott jelenni, kérem szíves jelzését. Senki sem jelentkezett.
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottakkal összhangban a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, az alkotmányügyi, az oktatási, a szociális és a gazdasági bizottságnak. Az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény módosításáról rendelkező javaslatot, valamint a lelkiismereti és vallásszabadságról, továbbá az egyházakról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az emberi jogi és az alkotmányügyi bizottságnak. A földről szóló 1987. évi I. törvény módosítására előterjesztett törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a mezőgazdasági, az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottságnak.
Tisztelt képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg.
Majd a nemzeti kulturális alapról szóló törvényjavaslat tárgyalása következik.
Ezután a Magyar Köztársaság honvédelmének alapelvéről és főbb feladatairól szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját folytatjuk és zárjuk le.
Ezt követi a statisztikáról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása.
Délután a szokott időpontban, 14 és 16 óra között interpellációk és kérdések előterjesztésére kerül sor.
Ezt követően határozathozatalok következnek.
Először az emberi jogok s az alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény kihirdetéséről rendelkező törvényjavaslat vitájára és határozathozatalára kerül sor.
Ezt követi a szövetkezeti törvény, a szövetkezeti átmeneti törvény és a kárpótlási törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája és határozathozatala.
Ezután az országos játékalapról, majd a testnevelés és sport megújításának koncepcióját szabályozó országgyűlési határozati javaslatról, a nemzeti sportalapról, a központi ifjúsági alapról szóló törvényjavaslatok, a magyar energiapolitikáról szóló tájékoztató és országgyűlési határozati javaslat, illetve a nemzeti kulturális alapról szóló törvényjavaslat határozathozatala következik.
Majd személyi javaslat, bizottsági tag megválasztására kerül sor.
Ezután - rövidített címeket mondok - az 1965. évi II. törvény, illetve az 1959. évi II. törvény hatályon kívül helyezéséről szóló törvényjavaslatok vitája és határozathozatala következik.
Ezt követi a bányászatról szóló törvényjavaslat részletes vitájának lezárása.
Majd az állam vállalkozói vagyonára vonatkozó törvényekkel összefüggő jogszabályok módosításáról rendelkező 1992. évi LV. törvény módosítását indítványozó javaslat általános vitája.
Továbbá: a kárpótlásijegy-ígérvény létrehozását indítványozó törvényjavaslat általános vitájának folytatása és lezárása. Ülésünk munkáját ezzel kívánjuk befejezni.
A magyar állampolgárságról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására és lezárására, ami előterjesztésünkben szerepelt, időbeosztásunk szerint a jövő heti ülésünkön kerül sor.
(10.10)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem