SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Teljes szövegű keresés

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslatot megtárgyalta, azt alkotmányjogi, illetőleg jogi szempontból vizsgálta, hiszen az tartozik hatáskörébe.
Ezt azért jegyzem meg, mert természetesen a fő célt nem vehette és nem is kívánta mérlegelési körébe vonni, jóllehet az előterjesztés célját, indítékait egyébként - a vita alapján ezt nyugodtan elmondhatom - méltányolta a bizottság, és pozitívan állt hozzá ahhoz a törekvéshez, hogy a természetvédelmi és környezetvédelmi elvek minél inkább tudjanak a jogalkotás során is és ebben az ügyben is - ahogy a kárpótlás kapcsán, illetőleg a szövetkezeti törvények kapcsán is - megfelelően érvényesülni.
A törvényjavaslatban felvetett jogi megoldásokat illetően a vita során felmerültek különböző fenntartások, különböző észrevételek, különböző kifogások. A vita egészének azonban az volt az összkicsengése, hogy a törvényjavaslatban nincs olyan probléma, ami kifejezetten alkotmányos aggályt jelentene, vagy egyébként olyan jogi természetű kérdés, ami nem lenne orvosolható. Az előbb általam mondottakat pontosítanám: olyan probléma, amivel alkotmányos aggályt érintene - nem teszem hozzá a kifejezett jelzőt - tehát alkotmányos aggályú probléma nem merült fel és a jogi kérdéseket illetően is úgy ítéltük meg, hogy a javaslat javítható. Mindezekre tekintettel a bizottság többségi szavazással a törvényjavaslat általános vitára bocsátását támogatta. Azonban felhatalmazott annak jelzésére - és ezért kértem külön is szót -, hogy ebben a formában ez a törvényjavaslat nem kifogástalan, tehát végig kell gondolni azokat a megoldásokat, amiket a javaslat fölvet, és a megfelelő módosító javaslatokkal a törvényjavaslaton majd javítani kell. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem