HORVÁTH LÁSZLÓ, DR. (FKgP)

Teljes szövegű keresés

HORVÁTH LÁSZLÓ, DR. (FKgP)
HORVÁTH LÁSZLÓ, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőtársaim! A Magyar Köztársaság Országgyűlése 1992. december 15-ei ülésnapján döntést hozott az 1991. évi XXV. törvény módosításáról. Ennek lényege, hogy tovább pontosítja azok körét, akik egy adott területen földárverésen részt vehetnek. Az Országgyűlés ezen határozata az 1993. január 15-ei 4. számú Magyar Közlönyben jelent meg, mint az 1993. évi I. törvény. 1993. január 18-ai keltezéssel az Országos Kárpótlási és Kárrendezési Hivatal vezetője közleményt juttatott el a megyei kárrendezési hivatalokhoz, melyben többek között tájékoztat e módosításról, és leszögezi, hogy az 1993. évi I. törvény január 15-ével hatályba lépett. Az ez évi 7. számú Magyar Közlönyben megjelenő közleménye az Országos Kárpótlási és Kárrendezési Hivatalnak egy lábjegyzetben 1993. január 23-án már arról tájékoztat: az 1993. évi I. törvény még nem lépett hatályba. És ezt erősítette meg a megyei hivataloknak küldött 12.004.008/93. számú országos körlevél, mely szerint az előzőektől eltérően a törvény még sem lépett hatályba. E tényről, ennek okairól ez idáig sem a közvélemény, sem az Országgyűlés nem kapott tájékoztatást, magyarázatot, és egyre növekvő feszültséget okoz, hogy van egy törvény, amely egy hivatal főosztályvezetője által aláírt és szűk körben ismertetett levele szerint - nincs.
Ezért kérdezem miniszter urat: a döntés után több mint két hónappal, a kihirdetés után több mint egy hónappal hatályba lépett-e az 1993. évi I. törvény? Ha nem lépett hatályba, annak mi a magyarázata, és erről - a Parlament megkerülésével - kik döntöttek?
Harmadszor: ha valamiféle jogtechnikai hiba történt, ezért ki a felelős, ezt kinek és hogyan kell helyrehoznia.
Várom miniszter úr szíves válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem