IZSÓ MIHÁLY (FKgP)

Teljes szövegű keresés

IZSÓ MIHÁLY (FKgP)
IZSÓ MIHÁLY (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársak! Nem fogok viszszaélni a bizalommal. Nekem az a véleményem, hogy a rendszerbe be kell építeni a törpeerőműveket is, értem alatta a szél-, víz- és más energiahordozókat. Továbbá olyan programot kell összeállítani, hogy a fogyasztási görbe - mivel itt is lehet energiát megtakarítani - lehetőleg egyenletes legyen, ne legyenek kiugró csúcsok és völgyek. Ennek értelmében a csúcsok esetében energiatárolók, hőtárolók beállítása kedvezményes árú fűtés esetén, a völgyek esetén pedig ipari termelésnél, esetleg kohászatban az úgynevezett szakaszosan működő vagy működtetett gyáregységeknek vagy üzemrészeknek a bevezetése.
De a mondanivalóm legjelentősebb része mezőgazdasági szempontú. A Közös Piachoz való csatlakozásunk következtében körülbelül egymillió hektár területet ki kell vonni a művelésből. Azt úgy parlagon kezelni nagyon pazarló lenne, ahogy egyes esetekben elképzeljük, de javaslatom az, hogy ezen területeket lehetőleg energiaültetvényekkel és energiaerdőkkel telepítsük be, ami az első esetben 3-4 év múlva már termel, második esetben, erdők esetében 12-20 éves távlatban termelésben áll.
Az energiaerdők haszna tudott, hogy sokkal nagyobb hozamot tud termelni, mint más mezőgazdasági termények esetében, ugyanakkor pedig azt a lehetőséget, hogy túltermelés keletkezzen bármilyen termékben, tehát megszegjük a Közös Piachoz csatlakozásunk feltételeit, úgy tudjuk, eredményesen használni azokat a területeket.
Ha ezen programot is beállítjuk az energiaprogramba, akkor most kezdjünk hozzá mindezen tevékenységünkhöz, tekintettel arra, hogy ehhez erdősítési és más telepítési terveket kell készíteni, továbbá pedig kezdetben pénzt is kell befektetni.
Én ezzel be is fejezném, és köszönöm, hogy meghallgatták az én véleményemet, mivel energiahordozók vagy energiaerdők területén nekem nagy. Úgy érzem, hogy ebben van a jövőben energiaforrásunk pótlására egy út, hiszen ez újratermelődik, nem szennyezi a levegőt, hazai termék, sok munkát ad a sok embernek, akik ott dolgoznak, továbbá pedig nem vagyunk függőségi viszonyban sem Nyugattal, sem Kelettel, semelyik más külföldi állammal. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem