ELNÖK (Dornbach Alajos)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik. A jelenlévők száma 159.)
Kérem, hogy a folyosón tartózkodók fáradjanak be. Meg kell ismételni a határozathozatalt. (Rövid szünet.)
Kérdezem, valamelyik bizottság ülésezik-e. Nem látom, hogy távol lenne bizottsági elnök. (Közbeszólás a jobb oldalról: Be kell záratni a büfét! - Rövid szünet.)
Még mindig kevés, még néhány képviselő hiányzik. (Rövid szünet.)
Tehát miniszter úr nem támogatja Hatvani Zoltán képviselő úrnak a törvényjavaslat címének megváltoztatására irányuló javaslatát. Kérdezem, az Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatotot? Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 81 igen, 104 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem ezért, elfogadja-e a határozati javaslat eredeti címét. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. A jelenlévők száma 189.) Kevés, pedig közben beérkeztek néhányan. Kérem, nyomja meg mindenki a gombot!
Újból fölteszem a kérdést, elfogadják-e az eredeti javaslatot. Most szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 144 igen, 35 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett az eredeti javaslatot elfogadta.
A 2. pontban Hatvani Zoltán az 1-től a 4. pontig terjedő szövegrész elhagyásával új szöveg felvételét javasolja. Lényege: az Országgyűlés kérje fel a Kormányt, hogy 1993. szeptember 30-ig terjessze az Országgyűlés elé a települések egészségesivóvíz-ellátását elősegítő egyéves programját, valamint az átfogó nemzeti szennyvíz-elvezetési programot. A javaslat elfogadása kizárja a 3. pontban, valamint a kiegészítő jelentés 1., 2., 3., 4. és 5. pontjában lévő indítványok elfogadását. A bizottságok nem támogatják. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem