G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (független)

Teljes szövegű keresés

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (független)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (független) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezem a FIDESZ-MDF botrányos székházügyletével kapcsolatban.
A bizottság felállítását azért is szorgalmazom, mert ennek az egész társadalmat megrázó esetnek nemcsak jogi, hanem súlyos erkölcsi és politikai vetülete is van.
A XX. századot újra meg újra megrengeti, szétzülleszti a mindenfajta erkölcsöt nélkülöző politika. Az államok és vezetőik mentesülnek attól, ami minden tisztességes embertől megkövetelhető - írta Szolzsenyicin.
Vagyis ha jogszerű az, amit a FIDESZ művelt, akkor mától kezdve minden bűnözőt, rablót csak arra lehetne kényszeríteni, ha elfogják, hogy fizesse be az államkasszába, amit lopott. Ettől a pillanattól kezdve a FIDESZ vezetője pedig bátran felveheti az Al Capone nevet. (Derültség.) Annál is inkább, mert ezzel a bruttó-nettó magyarázkodással nem sikerült ellepleznie a dolgot. Nyilván, amikor az épület bruttó légterébe léptek, ők nem vettek levegőt. Az 5%-os küszöböt alig meghaladó FIDESZ háromszor akkora székházat értékesített, mint amekkora járt volna neki.
A legkisebb párt felbruttósítása körülbelül akkor kezdődött, amikor Al Capone azt mondta, hogy hazudott a Kormány. (Derültség.)
Nyilván azért kiáltott ekkorát, hogy nehogy gyanakodjon valaki, hogy más is hazudott.
Azon már nem is csodálkozhatunk, hogy Antall József épp akkora választási esélyt jósolt a FIDESZ-nek, amennyivel felbruttósította a zsebüket.
Csak gondoljanak bele, az '56-osok a belvárostól körülbelül 20 km-re kaptak egy kicsiny székházat a százezret meghaladó tagság ellenére, az 5%-ot meghaladó FIDESZ pedig belvárosi ingatlanból százmilliókat zsebel be - jogszerűen.
Hát, erről a jogszerűségről a választóknak kell majd számot adni, mert ez nem a demokrácia jogszerűsége. A kommunista jogszerűség tette azt lehetővé, hogy Rákosi Mátyásék narancsot és banánt reggeliztek, a népnek meg lesöpörték a padlását a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva. A régi jogszerűség szerint jogszerű most is minden. A FIDESZ-nek narancsot, a népnek pedig FIDESZ-t. (Derültség. - Taps a jobb oldalon és középen.) Demokráciában pedig ilyen ügyletekért börtön járna. Persze, ha a munkaügyi miniszter azt mondhatja százmilliókról, hogy nem tűnt az el, az más kérdés, hogy nincs meg, akkor a FIDESZ is mondhatja, hogy nem titkos ez az ügylet, az más kérdés, hogy jobb, ha nem beszélünk róla.
Most már csak a választóknak kell megmagyarázni, hogy becsületes munkával miért nem tudják még a létminimumot sem megkeresni, s hogy miért harácsolhat a FIDESZ gátlástalanul ebben a nagyon súlyos gazdasági helyzetben. És természetesen ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy a FIDESZ akarja meghatározni, hogy kivel hajlandó építeni a demokráciát. Biztos nem fognak olyan társakat keresni, akik becsületes politizálást akarnak ebben az országban.
A sajtót arra kérem, hogy a szavazatokat hozza nyilvánosságra, mert aki a bizottság felállítását nem szorgalmazza, még a tárgyalást sem, az támogatja az ilyen háttérben kötött üzelmeket.
A bizottság felállításának időpontját a házbizottság felelősségére bízom. Várom a döntésüket. (Taps a jobb oldalon és középen.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem