SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)

Teljes szövegű keresés

SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP)
SCHIFFER JÁNOS, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Demokrata Fórum közelmúltban lezajlott gyűlésén több magas beosztású köztisztviselő, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó személy vett részt és vállalt aktív szerepet egyes szekciók szakmai munkájában. A köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint a köztisztviselő pártban tisztséget nem viselhet, párt nevében vagy érdekében közszereplést nem vállalhat.
A fentiekkel kapcsolatban kérdezem, és várom a választ a következőkre:
Miniszter úr szerint mi a tartalma a "párt nevében vagy érdekében" való közszereplésnek, és milyen formában nyilvánulhat ez meg?
E körbe tartozónak ítéli-e meg az aktív közreműködést valamely párt legfelsőbb fóruma szekciójának munkájában - ahogy az egyik érintett fogalmazott: a belső, nagy alkalmakkor vállalt szereplést?
Tapasztalatok alapján nem tartaná-e célszerűnek - egy korábban frakciónk által beadott módosító javaslatunkat megfontolva - a törvény idézett rendelkezésének olyan értelmű módosítását, hogy csak párttisztség vállalása essék a törvényi tilalom alá? Így nem kényszerülnének a köztisztviselők esetleges rejtőzködésre, vagy a szabályozás következtében, annak értelmezéséből fakadó konfliktus felvállalására. Várom válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem