HÁMORI CSABA (MSZP)

Teljes szövegű keresés

HÁMORI CSABA (MSZP)
HÁMORI CSABA (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Viszonylag egyszerű és szelíd kérdést szeretnék föltenni.
Bizonyára önök is tapasztalják, hogy az utóbbi években, különösen az utóbbi hónapokban terjed az a szokás Magyarországon, hogy a legkülönbözőbb kereskedelmi és szolgáltató cégek kiadványokkal, reklámanyagokkal bombázzák az állampolgárokat a lakásukon. Vannak állampolgárok, akik ennek örülnek, azt hiszem, ők vannak kevesebben, vannak, akik közömbösen fogadják, és sokan vannak, akik bosszankodnak. Akik ezt sértőnek találják, azok úgy gondolják - és joggal -, hogy személyiségi jogaikat sértő gyakorlatot folytathatnak ezek a kereskedelmi cégek, hiszen az ő nevük és lakcímük nem juthatott hozzájuk törvényes módon.
Ezért alapos a gyanú, hogy valamilyen név- és lakcímlisták kerülhettek, esetleg kerülhetnek forgalomba. Úgy gondolom, hogy azóta, amióta a múlt év őszén törvényt hoztunk ebben a Házban a személyi adatok védelméről és az állampolgárok személyi adatainak nyilvántartásáról, és ebben a törvényben a belügyminisztert tettük felelőssé ennek a területnek a felügyeletéért, úgy gondolom, hogy indokolt megkérdeznem a belügyminiszter urat.
Tisztelt Miniszter Úr! Milyen intézkedéseket kíván tenni annak érdekében, hogy a polgárok adataival rendelkező szervektől csak a törvény által arra jogosultak kaphassanak név- és lakcím szerinti listákat, azaz ne lehessen kijátszani a törvényes előírásokat?
Másodszor: szeretném megkérdezni azt is, hogy lát-e lehetőséget arra, hogy a már forgalomban lévő név- és lakcímlisták keletkezési körülményei tisztázásra kerüljenek, s a netán szükségesnek mutatkozó felelősségre vonások megtörténjenek? Köszönöm a szót. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem