PALKOVICS IMRE (MDF)

Teljes szövegű keresés

PALKOVICS IMRE (MDF)
PALKOVICS IMRE (MDF) Köszönöm, Elnök Úr! Ha meg lehetne állapodni másfél percben! Ha nem lesz rá szükségem, akkor esküszöm, nem használom fel, minden esetre arra szeretnék reagálni, amit Balogh Gábor mondott.
Érdemben valóban jó helyen keresi a dolog nyitját, amikor azt mondja, hogy az üzemi tanácsi, valamint a közalkalmazotti tanácsi választások lehetnek legitimációs fórumai a vagyon elosztásának, és még egyszer meg kell ismételnem az iménti feddésemet, hogyha elolvasta volna a megállapodás szövegét - a szeptember 10-eit, valamint a november 21-eit -, akkor ebből kiderült volna számára is, hogy így fognak történni a dolgok, ugyanis több lépcsőben kerül a vagyon megosztásra. A 4,2 milliárd forintnyi vagyon, amelyet az össz-szakszervezeti vagyon egyharmad részének tekintenek a szakszervezetek, ez került végleges megosztásra az önök előtt is ismert vagyoni arányokban, a kétharmad részéről, amely a szakmai szakszervezeti ágazatok birtokában van jelen pillanatban, a két év múlva bekövetkező üzemi tanácsi, valamint közalkalmazotti tanácsi választásokon kerül sor a tulajdon megosztására a támogatottság mértékében. Míg az első üzemi tanácsi választásokon a szakszervezetek abban állapodtak meg, hogy csupán a használat jogáról fognak a támogatottság mértékében megállapodni, illetve osztozkodni.
Tehát amit ön igényel - képviselőtársam -, az ebben a megállapodásban benne van, csak egy későbbi szakaszában ennek a megállapodásnak. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem